Tuille beslag wit/bruin






Tuille is een dun en knapperig koekje. Je kan het gebruiken bij de koffie of als decoratie bij een dessert.



Bereidingswijze

1

Zet een bakplaat klaar met vetvrijpapier of een bakmatje.

2

Doe de bloem, suiker, eiwitten, boter en eventueel de cacao samen in een mengkom.

3

Meng dit alles samen met een garde of een mixer, zodat er een gladde massa ontstaat.

4

Verwarm de oven voor op 180°.

5

Smeer het beslag uit op de bakplaat met de achterkant van de lepel.

6

Afbakken op 180° tot ze mooi bruin zijn, de tijd moet je zelf een beetje in de gaten houden dat is bij iedere oven verschillend.

7

Als ze mooi bruin zijn kan je ze het beste gelijk vormen, anders breken ze. Dit kan je bv. over een deegroller doen of in een lege eierdoos. Pas op ze zijn natuurlijk erg heet!!!!!
Smakelijk eten!


Plaats een reactie


Ingrediënten

100 g
eiwitten (3 grote of 4 kleine eieren)
100 g
poedersuiker (gezeefd)
100 g
bloem (gezeefd)
100 g
boter ongezouten (gesmolten)
75 g
cacao (enkel bij de donkere)

 
stuks
Kooktijd
10 min.

Tips

Vorm de tuilles gelijk als ze uit de oven komen anders koelen ze af en dan breken ze.