Salade Niçoise



Met deze beroemde salade uit Nice proef je al de zuiderse sfeer op je bord. Het zijn verschillende smaken en texturen, waardoor iedereen deze salade makkelijk en snel op tafel kan zetten. Je kan dit gerecht al op tafel zetten voor ± 6 euro per persoon.



Bereidingswijze

1

Maak de boontjes schoon en kook deze gaar.

2

Kook de aardappels gaar.

3

Emondeer de tomaten en snij ze in stukjes/partjes.

4

Kook de eieren en snij ze door vieren.

5

Als je verse tonijn gebruikt bak deze kort aan en snij het in dunne plakjes.

6

Meng alles met een beetje vinaigrette. De rest kan je apart serveren.


Plaats een reactie


Ingrediënten

500 g
boontjes
3  
tomaten
500 g
aardappels
20  
ansjovisfilets
2  
blikjes tonijn op olie (of 800 gram verse tonijn)
10  
olijven
8  
eieren
20 g
kappertjes
3 dl
vinaigrette

 
People
Kooktijd
30 min.

Tips

Je kan verse tonijn gebruiken, maar deze kost tegenwoordig vrij veel. Dus het smaakt ook heel lekker met tonijn uit blik en als je het met olie neemt zit er nog meer smaak aan.