Pompoensoep



Pompoensoep is een perfecte winterse soep.



Bereidingswijze

1

Maak de pompoen schoon. Schillen en de pitten eruit halen, de pitten kan je makkelijk met een lepel eruit scheppen. Snijd de pompoen in stukjes niet te grof.

2

Snijd de ui in stukjes.

3

Schil de wortel en snijd deze in stukjes.

4

Dan de aardappels schillen en ook in stukjes snijden.

5

Zet een pan op het vuur en doe erwat olijfolie in en laat het warm worden.

6

Doe nu al de gesneden groente in de pan en laat dit al roerend even aanstoven.

7

Giet het water en het bouillonblokje erbij en laat dit koken. Als het kookt zet het vuur lager en laat het ± 30 minuten zachtjes koken, zodat de pompoen gaar kan worden.

8

Als de pompoen gaar is mix je alles fijn. Dan laat je het weer terug opkoken en kan je de soep op smaak brengen met zout & peper en wat room.

9

Je kan het verder afwerken met bv. peterselie, geitenkaas, gandha ham of soepballetjes.
Smakelijk eten!


Plaats een reactie


Ingrediënten

1 kg
pompoen
1  
ui
1  
wortel
2  
aardappels
2 l
water
1  
bouillonblokje
   
room (naar smaak)
   
zout & peper

 
People
Bereidingstijd
15 min.
Kooktijd
45 min.
Totaaltijd
1 h.

Tips

Zeef de soep voor een fijner resultaat.