Pizzadeeg (basis)






Dit is een basis deeg je kan zelf natuurlijk nog extra kruiden toevoegen in je deeg voor een andere smaak.



Bereidingswijze

1

Zet een ingevette bakplaat of pizzavorm klaar.

2

Doe de bloem samen met het zout in de kom, zorg dat het zout aan de zijkanten blijft.

3

Meng de lauwe melk, water en de suiker samen. Doe de gist erbij en roer dit even door en laat dit 10 minuten staan.

4

Kneed het gistmengsel samen met je bloem en doe dit z'n 10 minuten tot het soepel en elastisch is.

5

Laat het op een warme plaats (± 30°) 1 uur rijzen.

6

Verwarm de oven voor op 220°.

7

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot het een doorsnee heeft van 35 cm.

8

Leg het op de bakplaat en laat het rusten. In de tussen tijd maak je de vulling voor de pizza.

9

Beleg het deeg en bak het 15 minuten af op 220°
Smakelijk eten!


Plaats een reactie


Ingrediënten

300 g
bloem (gezeefd)
1 1⁄2 t
zout
1⁄2 t
suiker
1 dl
Melk
1⁄2 dl
water
4 g
gist
3 T
olijfolie

 
Servings
Bereidingstijd
25 min.
Kooktijd
1 h. 35 min.
Totaaltijd
2 h.

Tips

Probeer eens de tomatensaus zelf te maken dat geeft gelijk een hele andere smaak.