Pastadeeg vers






Niets is lekkerder dan je eigen verse pasta. Pasta is de benaming voor een aantal Italiaanse noedels, zoals macaroni, spaghetti en vermicelli in een gewone of meergranenvariatie.



Bereidingswijze

1

Doe de bloem met het zout in een kom.

2

De eieren er ook bij en op het laatst de olie.

3

Kneed dit alles ± 10 minuten met de hand of in de machine tot het een mooie bal is geworden en alle ingrediënten zijn opgenomen.

4

Laat het deeg nu een half uur afgedekt rusten.

5

Het deeg eerst even kneden en dan uit rollen met de deegroller.Om de pasta te maken kan je een pastamachine gebruiken of je kan dit met de hand snijden maar dat kost natuurlijk iets meer tijd en energie.

6

Je rolt het zo dun mogelijk uit om er dan vormpjes of repen uit te snijden. Als je de pasta hebt gemaakt moet je het altijd nog even licht door de bloem halen om zo het aan elkaar plakken te voorkomen.

7

Laat de pasta 10 minuten drogen.

8

Zet ondertussen een pan op het vuur met water, olie en zout en laat dat koken.

9

Doe de pasta in het water en laat dit een paar minuten koken, verse pasta is sneller klaar dan gewone pasta.

10

Als de pasta gaar is afgieten en eventueel afspoelen met water en dan nog een beetje olie erdoor mengen om het aan elkaar plakken te voorkomen.


Plaats een reactie


Ingrediënten

500 g
bloem (gezeefd)
10 g
zout
1 T
olijfolie
5  
eieren

 
People
Bereidingstijd
5 min.
Kooktijd
40 min.
Totaaltijd
45 min.

Tips

Om goede pasta te maken moet je bloem veel gluten bevatten.

Je kan de droge pasta z'n drie maanden bewaren in een droge trommel buiten de koelkast.