Lange vingers/Boudoir






Lange vingers zijn langwerpige luchtige koekjes met aan de bovenkant een laagje suiker. Lange vingers worden in veel recepten gebruikt, zoals die voor ijstaart en tiramisu.



Bereidingswijze

1

Doe de eierdooiers met de suiker en de vanille in een vetvrije kom. ( om de vanille uit het stokje te halen snij je het in de lengte doormidden en dan kan je met je mespuntje het eruit schrapen).

2

Klop dit met een garde of mixer tot een luchtige massa en lichtere kleur heeft. Hoe luchtiger je massa hoe beter het eindresultaat.

3

Spatel de gezeefde bloem en maizena erbij.

4

Een bakplaat klaar zetten met vetvrijpapier.

5

Verwarm de oven voor op 180°.

6

De eiwitten opkloppen in een vetvrije kom, totdat je de kom ondersteboven kan houden zonder dat er wat uitvalt.

7

Spatel de eiwitten door de je mengsel.

8

Doe het mengsel in een spuitzak en spuit vormpjes van ± 9 cm.

9

8 á 10 minuten afbakken op 180° en bestrooi één kant met poedersuiker als ze net uit de oven komen.
Smakelijk eten!


Plaats een reactie


Ingrediënten

6  
eidooiers
130 g
suiker
1⁄4  
vanillestokje
60 g
maïzena (gezeefd)
60 g
bloem (gezeefd)

 
stuks
Bereidingstijd
5 min.
Kooktijd
10 min.
Totaaltijd
15 min.