Herfstige vruchtentaart


Zelf een taart bakken is altijd een leuk moment. En de geur die daar van vrij komt. Het is niet alleen makkelijk, maar het smaakt altijd beter zelfgemaakt.Bereidingswijze

1

Beboter en bebloem de vorm. Rol het deeg uit tot ± 5 mm dik en voor een doorsnee vorm van 23 cm. Leg het deeg in de vorm en laat deze afgedekt rusten. Rol van het overige deeg repen van 1 cm. breed om de taart mee af te dekken.

2

Schil de appels en de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in grove stukken. Snijd de perziken en/of de pruimen doormidden en verwijder de pitten en snijd ze door vieren.

3

Verwarm de helft van de boter in een pan en bak het fruit doe dit in twee keer. Strooi de helft van de suiker en de vijfkruidenpoeder erover en laat dit zachtjes bakken tot ze wat zachter zijn geworden en doe ze in de taartvorm. Herhaal dit ook met het resterend fruit. Laat dit alles eerst afkoelen.

4

Bestijk de randen van het deeg met water om de reepjes deeg daar op te plakken en over het fruit kan leggen. Druk de zijkanten goed aan. Bestijk dit alles met de losgeklopte eidooier. Bestrooi het deeg met een beetje suiker en laat het ± 20 min. rusten in de koelkast.

5

Verwarm ondertussen de oven voor op 190°.

6

Bak de taart 35 á 40 minuten goudbruin en knapperig. Laat het eerst nog even rusten voor het eten.
Smakelijk eten!


Plaats een reactie


Ingrediënten

1  
3  
Granny Smith appels
3  
Conference peren
4  
perziken
8  
pruimen (rode)
60 g
boter
60 g
suiker (fijne)
1 t
vijfkruidenpoeder (kaneel, steranijs, peper, venkel en kruidnagel)
   
Om het deeg te besmeren
1  
eidooier (+ 2 theelepels water voor te mengen)
2 t
suiker

 
Servings
Bereidingstijd
40 min.
Kooktijd
40 min.
Totaaltijd
1 h. 20 min.

Tips

Je kan het fruit vervangen door fruit naar keuze.