Emonderen / tomaten ontvliezen






Dit word meer gedaan om het velletje makkelijker te verwijderen. En zo verder te kunnen verwerken voor bv. salades of een gevulde tomaat.



Bereidingswijze

1

Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook.

2

Verwijder het kroontje van de tomaat en maak aan de andere kant een kruisje in de tomaat.

3

Zet een kom met ijswater klaar.

4

Als het water kookt dompel de tomaten ± 10 seconde in het water.

5

Schep de tomaten uit het kokende water en schep ze in het ijswater.

6

Laat de tomaten een minuutje in het ijswater.

7

Nu kan je de tomaten pellen/ontvliezen en verwerken voor verder gebruik.


Plaats een reactie


Ingrediënten

   
tomaten (stevige)
   
pan + deksel
   
water + ijswater
   
kom
   
mes + snijplank

 
Servings
Kooktijd
5 min.

Tips

Zorg dat je altijd een bak met water en ijs heb klaar staan, anders heb je kans dat het te snel verder gaart.