Bloemkoolsoep



Het is door zijn milde, toegankelijke smaak een van de meest populaire groenten. Naast de witte bloemkool is er ook een groene (meer aan het zonlicht blootgesteld dan de witte) en paarse variant. Bloemkool kan niet alleen gekookt verbruikt worden maar is ook lekker in koude bereidingen en in kleine stronkjes bij het aperitief met een lekkere dipsaus. Bloemkool is verkrijgbaar het hele jaar door maar tussen maart en mei en de maand december moeilijk te verkrijgen.



Bereidingswijze

1

Snij de prei in de lengte door de helft en was deze even om eventuele resten zand te verwijderen. En snij het in grove stukken.

2

Verwijder de schil van de ui en snij deze ook in grove stukken.

3

Schil de aardappels en snij ze in stukken.

4

Maak de bloemkool schoon verwijder de groene blaadjes en snij het in stukken.

5

Maak van de peterselie, tijm en laurier een kruidenbuiltje door het een stukje touw om te binden.

6

Verwarm in een grote pot de olie en stoof onder voortdurend roeren de groenten aan.

7

Doe de blanke fond erbij en het kruidenbuiltje en laat dit ± 30 minuten gaar koken.

8

Kook de kleine bloemkoolroosjes tot ze beetgaar zijn.

9

Mix de soep en vergeet niet het kruidenbuiltje eruit te halen. Op smaak brengen met zout & peper.

10

Schep de soep in een kom en doe de bloemkoolroosjes als garnituur erbij en eventueel nog wat groen voor de kleur.
Smakelijk eten!


Plaats een reactie


Ingrediënten

1⁄2  
bloemkool (+ roosjes voor garnituur)
4  
aardappels
1  
prei (wit)
1  
ui
1 l
fond (blanke)
4  
peterseliestengels (Bouquet garni)
3  
tijm (takjes Bouquet garni)
2  
laurier (blaadjes Bouquet garni)
   
olie/boter
   
zout & peper

 
People
Bereidingstijd
15 min.
Kooktijd
30 min.
Totaaltijd
45 min.

Tips

Vervang de fond voor groenten, of kippenbouillon.

Je kan als garnituur ook b.v garnalen, spek toevoegen of afmaken met wat room.