Appel/uien compote



.



Bereidingswijze

1

Schil de uien en snij ze in fijne stukjes.

2

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in kleine blokjes.

3

Fruit de uien aan in de olijfolie maar zorg dat ze niet kleuren, voeg de appels toe. Laat dit even stoven.

4

Voeg de honig en suiker toe laat dit licht karameliseren.

5

Blus af met de witte wijn azijn. Laat alles wat inkoken houd er rekening mee dat uit de appels ook nog vocht komt, dus dat het iets langer op moet staan. Het is goed als alles nog wat vochtig is en de appels goed zacht.

6

Op smaak brengen met peper en zout.


Plaats een reactie


Ingrediënten

12  
uien
5  
appels
1 dl
olijfolie
2 dl
Witte wijn azijn
2 T
honing
2 T
suiker
   
peper
   
zout

 
Porties
Bereidingstijd
10 min.
Kooktijd
20 min.
Totaaltijd
30 min.